I vårt konsept Omsorg+, som her på Ljabrubakken, finner du samlokaliserte boliger med bemannet resepsjon, aktivitetssenter og lokaler for våre serviceytere.

Omsorg+ Ljabrubakken består av 54 leiligheter, som er fra 45 til 55 kvadratmeter – med bad, soverom, stue og kjøkken. Alle er fullt utstyrt med hvitevarer.  

Vår bemanning består av erfarne og dyktige medarbeidere, som hyggelige husverter, kulturleder, aktivitører, egen kokk og serviceinnstilte personer med fokus på beboerne. Vi har også en teamleder med sykepleierbakgrunn. 

 Alle leilighetene er tilpasset eldre, uten dørterskler og med stikkontakter i ståhøyde, slik at beboerne ikke må å bøye seg for å sette inn en kontakt.  

Stendi drifter omsorgsboligene på vegne av bydel Nordstrand i Oslo, og har et godt samarbeid med administrasjonen i bydelen. 

Trygghet er omsorg

Resepsjonen er bemannet med en husvert som er tilgjengelig hele døgnet. Det er en egen vert på dagtid, en på kvelden og en hvilende husvert på natten.   

Husverten er til stede for å fremme trygghet og omsorg. Alle beboerne får en trygghetsalarm ved innflytting, slik at de til enhver tid kan tilkalle hjelp om det skulle oppstå en nødssituasjon. 

I tillegg er vi til stede for praktisk hjelp, om det er å hjelpe beboerne med å ringe etter drosje, eller kontakte rett person ved behov av reparasjon på hvitevarer. 

Alle de ansatte er omsorgsfulle mennesker som ønsker å gi det lille ekstra; om det er en klem, en god samtale eller et personlig nettbrettkurs. Ved innflytting får nemlig alle beboerne et eget nettbrett, og det er ikke alle som synes det er like enkelt å forstå i begynnelsen. Derfor hjelper vi beboerne med ukentlige felles nettbrettkurs, samt personlige kurs ved etterspørsel. 

Varierte aktiviteter 

Vårt aktivitetssenter har aktivitør. Målet til aktivitøren er å lage et skreddersydd tilbud til de eldre. For øyeblikket har vi varierte tilbud på huset; blant annet sittedans, trim og trall, musikkstund, konserter, dansekvelder, bingo og kveldstreff. Kveldstreff er faktisk den mest populære aktiviteten, og består av noe så enkelt som at vi samles hver dag 19:30 for å ta en kopp te sammen. 

Vi har også frisør og fotpleier under samme tak, slik at beboerne ikke reise til et annet sted for å klippe håret eller få en fotbehandling. 

Husets kokk serverer lunsj og middag hver dag, og legger sin flid i å lage norsk husmannskost som beboerne setter pris på. 

Illustrasjon for Ljabrubakken omsorg+: Eldre mann med rullator klapper på en servicehund.

Ljabrubakken Omsorg+

Adresse:
Ljabrubakken 7 a-b, 1165 Oslo 

Telefon: +47 476 65 571 

Avdelingsleder: Birgitte Lystad

  

For informasjon om priser, ventelister og søknad om plass, kontakt Bydel Nordstrand, Oslo kommune:

E-post: postmottak@bns.oslo.kommune.no 
Telefon: 23 49 53 74 (tildelingskontor Bydel Nordstrand)

Relaterte saker: