En hverdagshelt utenom det vanlige

20.04.20: Marte Gea er sykehjemsmedarbeider, og utgjør en viktig forskjell på Risenga Bo- og Omsorgssenter under coronakrisen. Se TV-innslag med Marte her!

Foto: TV BRA

Marte er en av mange medarbeidere i Stendi Senior som i disse corona-tider gjør en viktig innsats ved sykehjemmene våre. 

Noe som er ekstra viktig nå som det er innført besøksforbud for å skjerme beboerne mot smitte, er å sørge for at de våre eldre har innholdsrike, meningsfulle og gode hverdager. Og som beboerkontakt gjør Marte utvilsomt en flott innsats!

TV BRA deler historiene til flere utviklingshemmede, som befinner seg i ulike situasjoner under coronapandemien, i sin nyeste sending. Og vår medarbeider Marte trekkes fram som en av hverdagsheltene. Foto: TV BRA

Her kan du se hele corona-sendingen fra TV BRA

Innslaget fra Risenga Bo- og Omsorgssenter starter 6 minutter og 25 sekunder ut i sendingen. 

Det er et samarbeid med den ideelle stiftelsen HELT MED som har ført til at Marte har fått jobb i Stendi. HELT MED arbeider for inkludering av mennesker med utviklingshemming og for mangfold i arbeidslivet, og går i dialog med bedrifter for å få opprettet slike arbeidsplasser. 

TV BRA produserer innslag og reportasjer for og av utviklingshemmede. I deres TV-sendinger på nett får utviklingshemmede slippe til i den offentlige debatten og i kulturutvekslingen på en måte man sjelden ser i andre medier.  

Stiftelsen bistår målgruppen i rekrutteringsprosesser, og gir tilstrekkelig opplæring og oppfølging, så arbeidsforholdene blir så vellykkede som mulig. Stendi mener det er viktig å jobbe for et inkluderende arbeidsliv i praksis, og vi er glade for å kunne være en bidragsyter på dette feltet.

En meningsfull ressurs

Marte Gea hadde sin første dag på Risenga i desember. – Hun har kommet ordentlig godt inn i arbeidsoppgavene sine, forteller teamleder Kjerstin Bjørk. 

– Spesielt nå om dagen er det ekstra fint å ha Marte her, for nå trenger vi virkelig alle de hendene vi kan få tak i. Marte gjør en god og viktig jobb, sier teamleder Kjerstin Bjørk til TV BRA.

Arbeidsoppgavene til Marte består blant annet av å lage frokost og lunsj til beboerne, som pga. smitteverntiltak ikke kan tilberede maten sin selv. Hun har også en verdifull oppgave i å være sosial med beboerne, noe som er et hovedfokus på Risenga nå som de ikke kan ta imot besøk. 

– Vi som jobber her må være ekstra «på» og sørge for at beboerne får gode dager, og det er Marte virkelig med på og hjelper til med, forklarer Kjerstin til reporteren. 

Humor – og at alle smiler og er blide, er ifølge Marte Gea det beste med jobben hos Stendi og Risenga Bo- og Omsorgssenter. Foto: TV BRA

Imponerer politikerne

– Jeg er imponert og takknemlig over den innsatsen som Marte og så mange andre hverdagshelter legger ned i den krevende situasjonen vi er i. Jeg har lyst til å gi en ekstra stor takk til alle hverdagsheltene som nå står på og gjør en innsats for at vi skal få lov å ta tilbake den normale hverdagen, sier Saida Begum, statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet i TV-sendingen. 

Foto: TV BRA

Områdedirektør Cathrine Rugås i Stendi Senior roser også Martes innsats og synes samarbeidet Risenga Bo- og Omsorgssenter har innledet med HELT MED er veldig spennende. 

– Vi har planer om å implementere det flere steder, sier hun.  

Les også:

– Bonusen vi får er mer verdt enn noen annen jobb

Rolf-Erik og Ann Lisbeth har vært fosterforeldre på heltid siden 1998. De har vært en trygg havn for til sammen 12 barn og ungdommer, som famililehjem i Stendi.

Les hele saken her