Vi søker besøkshjem til «Lars» 15 år

«Lars» er en kreativ, flott og reflektert gutt, med en kompleks og vond bakgrunn. Vi leter etter et raust og trygt besøkshjem der han kan falle til ro syv døgn i måneden. Kanskje er det akkurat ditt hjem «Lars» trenger?

Gutt med hettejakke står med ryggen til kamera og ser utover havet.

Illustrasjonsbilde

Besøkshjemmet må bestå av to voksne i et stabilt forhold – uten egne barn og dyr. Vi ser etter et hjem som kan støtte og hjelpe han til å utvikle sin sosiale kompetanse og sitt potensiale, på skolen, i fritiden og faglig med leksearbeid 

«Lars» bor til daglig i et flott og ressurssterkt Stendi familiehjem, der fosterforeldrene har god innsikt i hva som påvirker hans utvikling og fungeringsevne. Det er avgjørende at dere kan samarbeide tett med familiehjemmet som kjenner «Lars» best, og kan delta på felles veiledninger med familiens faste fagkonsulent hver måned.

Om «Lars» og hva han trenger av dere som besøkshjem:

«Lars» er en nysgjerrig og vitebegjærlig gutt som blir veldig engasjert i det som opptar ham. Det innebærer at han kan få «hang-ups» og bli veldig intens. En dialog om et tema kan vare i flere timer. Da trenger han tålmodige voksne som støtter, rydder og oppklarer sammen med ham. Voksne som har innsikt i at traumatiserte barn først og fremst trenger en tilnærming som fremmer trygg tilknytning, ved å regulere, forstå og bekrefte følelsene deres.

«Lars» har et nærgående uttrykk som kan utfordre din komfortsone på kroppslig nærhet. Derfor er det viktig at du har oversikt over, og kan håndtere egne triggere. Du må tåle å bli utfordret, men stå like robust og støtt. Du må være varm og trygg, uansett hvilket smerteuttrykk «Lars» viser.

Kompetanse på og erfaring med SSA

Når «Lars» kjenner på utrygghet, kan han blant annet utvise grenseoverskridende nærgående seksuell atferd. Derfor er det viktig at du har jobbet med forforståelse av barn og unge med SSA (problematisk eller skadelig seksuell atferd). Du vet at SSA er en uttrykksform, og at endring i gamle arbeidsmodeller også her, handler om å ramme inn, grensesette, føre tilsyn uten å overvåke, veilede og vise. Du er bevisst egne grenser, følefeller og reaksjonsmønstre, og vet at hvordan disse aktiveres, utgjør forskjellen for hvordan barn som «Lars» tar korreksjon og veiledning. 

Ingen er bare det man ser – vi trenger flere trygge voksne med på laget

«Lars» er ikke handlingene sine, og sammen med fosterforeldrene jobber vi i Stendi for at atferden han utviser i dag, gradvis kan endres. At han gjennom samspillet med trygge voksne rundt ham på sikt kan få en trygg tilknytning. I denne viktige jobben trenger vi flere erfarne voksne med på laget. Voksne som har høy grad av sensitivitet, tålmodighet, reguleringsevne og toleranse, slik at han kan føle seg trygg og oppleve mestring for å få et bedre selvbilde og en god selvfølelse. 

Vi ønsker at minst en av dere har bakgrunn innen helse -og omsorgssektoren da «Lars» er diagnostisert med blant annet Reaktiv tilknytningsforstyrrelse, PTSD og Hyperkinetisk atferdsforstyrrelse. 

Vi ser etter deg/dere som:

  • Er samboer/gift og har et stabilt forhold
  • Står støtt som omsorgsperson, også etter grenseoverskridende adferd
  • Har erfaringer fra tidligere arbeid som fosterhjem/besøkshjem, eller som har jobbet med ungdom med krevende uttrykksformer over tid 
  • Har et ledig soverom til overs
  • Kan nyttiggjøre dere vår veiledning
  • Har samarbeidserfaring med ulike sektorer og vet at dette er helt nødvendig

Lønnen er:

For spesielt egnede kandidater vil vi vurdere forhøyet oppdragsgodtgjøring og utgiftsdekning

Belønningen er: 

Å være en av de som utgjorde en forskjell i «Lars» liv.

Kan du være besøkshjem for Lars?

Legg igjen din kontaktinfo, så vil en dedikert fagkonsulent kontakte deg snarlig.

* Feltet må fylles ut