Møt en hverdagshelt: Charlotte B Bratberg

Møt Charlotte B. Bratberg (34), som er utdannet barnevernspedagog og jobber som fagkonsulent/rekrutteringsansvarlig for region nord på Stendi Familiehjems kontor i Tromsø.

Alle som har møtt Charlotte, vet at hun brenner for faget. Vi huket tak i henne, for å prate om alt fra jobbhverdagen til seiling i Karibia.

Møt flere hverdagshelter

Hva gjør deg ekstra glad?

Jeg er generelt glad i friluftsliv – teltturer, fiske, fjellturer til fots på sommerstid og på ski på vinteren. Reising, båtliv og seiling er også gøy!

Fem ord som beskriver deg?

Rolig, empatisk, hjelpsom, målrettet og blid.

Hva inspirerer deg i jobbhverdagen?

Jeg blir inspirert av de store hjertene til beredskaps- og fosterforeldre i Familiehjemsavdelinga, og den fantastiske jobben hjemmene våre gjør med barna/ungdommene. Disse menneskene brenner virkelig for jobben sin, og det inspirerer meg til å rekruttere flere gode hjem.

Kan du dele noe som vil overraske oss?

Jeg bodde seks år i en 34 fots seilbåt i Tromsø. I 2019 kastet jeg og kjæresten min loss og seilte til Karibia i båten min, «Villa Vilja». I 2020 vendte vi tilbake til nord etter et eventyrlig år fylt med mange opplevelser på land og til sjøs. 

Hva er mest spennende på jobben om dagen?

Jeg jobber mest med rekruttering av nye beredskaps- og familiehjem til Stendi, og har hovedansvaret for det i område nord (Nordland, Troms og Finnmark). Jeg leder den nasjonale rekrutteringsgruppa som består av en fagkonsulent fra hvert område i Norge. Sammen jobber vi for å rekruttere flere hjem, slik at vi kan hjelpe flere barn til en trygg og god oppvekst. I år har jeg også hatt ansvar for gruppeveiledningen i nord. Det har vært spennende å fordype seg i EFST – emosjonsfokusert ferdighetstrening for fosterforeldre, sammen med hjemmene våre.

Hva er ditt forhold til ordet "teamwork"?

Teamwork handler om å jobbe sammen mot felles mål. Som beredskaps- og fosterforelder i Stendi, står man aldri alene. Vi fagkonsulenter veileder hjemmene og er tilgjengelige for dem 24/7. Sammen er vi et team som jobber sammen om å gi barnet en best mulig oppvekst og fremtidsutsikter, med målsettinger tilpasset det enkelte barn. I Familiehjemsavdelinga driver vi med teamwork på mange plan; vi som fagkonsulenter jobber i team, vi samarbeider med hjemmene som igjen samarbeider med barna. Vi har også et samarbeid med barneverntjenester, Bufetat/Bufdir, biologiske foreldre, avlastningshjem og andre eksterne samarbeidspartnere som f.eks. psykologspesialister, skole, BUP, PPT m.fl. Teamwork er å få alle til å spille på lag så vi «scorer i samme mål»!

Hva vil du gjøre mer av i arbeidshverdagen?

Jeg synes det er veldig givende å drive med veiledning, samt å klarstille nye hjem som ønsker å bli beredskaps- eller familiehjem. Rapportering er ikke like gøy, men det hjelper på at jeg forstår viktigheten av det.

Hvem følger du på sosiale medier?

Jeg følger ingen bedrifter på SoMe, men jeg skal tilstå at jeg er inne og sniker litt på andre aktører for å forsikre meg om at vi i Stendi markedsfører oss på en vel så bra måte. Synes selvsagt at folk skal velge oss 😉

Har du noe annet på hjertet?

Det er viktig for meg å formidle at det er et stort behov for beredskaps- og familiehjem, og at vi ønsker å rekruttere stadig flere! «Det er ikke en jobb for alle, men kanskje for deg eller noen du kjenner»? Jeg ønsker at flere som er litt nysgjerrige skal våge å ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale, «ta testen» på nettsiden eller melde seg på våre digitale infomøter. 

Hva ser du frem til i år?

Jeg gleder meg til fagsamlingen vi skal ha for alle familiehjemmene våre i Nord! Det blir hyggelig å treffe alle 😊