Møt en hverdagshelt: Nora Tanggaard Waale

Møt Nora Tanggaard Waale (33), som jobber som Fagkonsulent og rekrutteringsansvarlig i Stendi Fosterhjemstjenester Sør.

Nora digger Elvis og sykling i fjellet, og gleden av å hjelpe noen som fortjener det med å finne et godt hjem.

Møt flere hverdagshelter

Fagkonsulent og rekrutteringsansvarlig Nora Tanggaard Waale

Hva er dine hobbyer?

Fritiden bruker jeg ute, med EMTB (sykling på sti og fjell), løping og turer sammen med barna og familien.

Beskriv deg selv med fem ord

Impulsiv, positiv, handlekraftig, engasjert og grundig

Hva gjør deg inspirert?

Jeg blir inspirert av små og store mennesker jeg møter i hverdagen. Å se at barn/unge som har hatt det vanskelig «lander» i et godt fosterhjem og gis mulighet til å blomstre og utvikle seg. DET gir inspirasjon og glede!

Kan du dele en fun fact?

Jeg har flere! 

1. Jeg elsker musikk, og helst 50- /60- talls. Elvis er en favoritt. Er selvlært på gitar, og synger og spiller en del - men bare for meg selv og barna.

2. På CV-en har jeg noen måneder som arbeider på en ranch i Arkansas, USA. Der fikk jeg prøve meg på alt fra dyrestell og gårdsdrift til snekring av hytter.

3. Har drevet med hest hele livet. Kjøpte et føll på impuls for noen år tilbake, og trente henne opp selv. Aktiv med westernriding, og har deltatt på rodeo i USA. Tidligere gikk jeg alltid med boots (eller barbeint), og var kjent som «hu med bootsa». Har ingen hest nå, men salen har jeg fortsatt (i stua).

Hva jobber du mest med?

For tiden jobber jeg mest med fokus på rekruttering av nye fosterhjem, men også med oppfølging og veiledning i de gode hjemmene vi er så heldige å ha. Siden jeg startet i denne jobben har jeg vært opptatt av å formidle til folk at det trengs flere gode fosterhjem, og at Stendi er en bra plass å jobbe.

Hva er dine tanker om teamwork?

Godt teamwork er nøkkelen til godt faglig arbeid med høy kvalitet. Vi løfter og inspirerer hverandre. Med våre ulikheter styrker vi hverandre i å bringe ulike perspektiver inn i samarbeidet- til det beste for barna vi skal hjelpe.

Hvilke arbeidsoppgaver liker du best?

Jeg liker å reise rundt og treffe nye (og kjente) mennesker. Veiledningene i fosterhjemmene er alltid spennende- vi har så mange engasjerte, kloke og gode fosterforeldre! Ekstra fint er det de gangene jeg får treffe barna og ungdommene også.

Og hvilke liker du minst?

Jeg vil helst ikke sitte timesvis ved PC-en i slengen, men det må til. Det fine med denne jobben er at man kan styre dagene selv, og legge opp til en god balanse mellom reising/veiledning og skriving.

Hvilke bedrifter følger du i SoMe?

Jeg følger Stendi, og noen små lokale bedrifter i nærområdet mitt. Det er inspirerende med folk som tør å satse, og som får det til.

Har du noe viktig du øsnker å si?

Det er viktig å få frem behovet for flere fosterhjem, og å snakke ærlig om hva det innebærer å åpne opp hjemmet sitt for et sårbart barn, eller ungdom. Både hva barna trenger, og at man i Stendi ikke står alene i den viktige jobben som fosterhjem. At fosterforeldrene vet, forstår, tåler og rommer- slik at barna får bli trygge og utvikle seg. Vi fagkonsulenter er tilgjengelige 24/7, og er opptatt av å ivareta og støtte fosterforeldrene våre slik at de kan stå i den viktige jobben de gjør for barna og ungdommene.

Hva gleder du deg til for tiden?

Å følge utviklingen til de nyrekrutterte fosterhjemmene våre fremover. Og forhåpentligvis bli kjent med flere engasjerte og dyktige folk som ønsker å være fosterhjem hos oss i Stendi. På privaten gleder jeg meg til å flytte inn i nytt hus i juli - midt i sommerparadiset vårt her i Brunlanes. Og til sommeren generelt: bare føtter, sjø, sol og bading 😊