Møt en hverdagshelt: Patrick Hauge

Møt Patrick Hauge (31), som jobber som BPA-rådgiver ved Stendis hovedkontor.

Patrick blir gira av å bygge gode relasjoner. Og av fotball. Og seiling! Vi slo av en prat med BPA-rådgiveren som vant Idol-dansen 2007.

Møt flere hverdagshelter

Hva liker du å holde på med?

Jeg liker å spille fotball, samt å være litt i generell (men ikke altfor slitsom) aktivitet. Ellers går det mye tid på å være småbarnsfar, og jeg prøver å drive litt sesongbasert seiling.

Hva beskriver deg?

Håper datteren min ville sagt: «Den kuleste pappaen i verden», hvis hun kunne sette sammen setninger da. Kanskje også et snev dårlig selvinnsikt?

Hva inspirerer deg?

Wow, inspirasjon synes jeg er vanskelig. Det kan være alt og ingenting, men fellesnevneren for det jeg blir inspirert av er mennesker. Jeg blir veldig gira av gode relasjoner som kan bygges videre. I jobbsammenheng vil jeg trekke frem å møte kunder og assistenter, og bygge tjenesten vi i Stendi Assistanse leverer til den enkelte, på deres premisser. Når vi får til gode løsninger sammen, synes jeg dagene er veldig kule!

Kan du dele en fun fact?

Jeg er vinner av Idol-dansen 2007. Jeg var med noen venner inn til Oslo for å være moralsk støtte da de skulle delta i Idol. De tapte på syngingen, jeg vant på dansingen. Ble ikke invitert til finalen, noe jeg ble ekstremt skuffet over.

Hva jobber du mest med om dagen?

Det jeg jobber mest med, er det jeg alltid jobber mest med: Veilede, gi råd og bidra til at våre kunder kan drifte sin BPA-ordning på best mulig måte. Men hvis jeg skal være litt mer spesifikk, er jeg inne i en periode med mye rekruttering. Det rekrutteres til ordinære stillinger, men det er også en tid for å ansette ferievikarer. Utenom det leder jeg en større endring i vårt kursopplegg for assistenter og arbeidsledere, som jeg synes er veldig gøy!

Hva tenker du om ordet teamwork?

Teamwork makes the dream work! Jeg har i mitt yrkesaktive liv jobbet for meg selv, sammen i team og alene i team. Jeg har personlig opplevd ulempene av å sitte alene og være ansvarlig for at en arbeidsplass gå rundt. All ære til de som klarer dette, men jeg mener at når man klarer å skape et felleskap, et eller flere felles mål, stiller man sterkere til å oppnå målene og et godt arbeidsmiljø. En av utfordringene i BPA er at man ofte jobber alene sammen med kunde i kundens hjem. Her skaper de sammen et lite team, men jeg vet at det er assistenter som ønsker seg et større arbeidsmiljø med kollegaer.

Hva gjør deg glad i arbeidshverdagen?

Å møte mennesker, bygge relasjoner og skape en god tjeneste. Videreutvikle systemer som gagner kunder, assistenter og organisasjonen.

Og hva gjør deg mindre glad?

Enkelte adminoppgaver. Det må gjøres og er absolutt viktig, men aller helst vil jeg være ute blant kundene og assistentene.

Hvem følger du i sosiale medier?

Jeg er ikke all verdens stor på SoMe, men prøver å følge med på BPA-bransjen som helhet. Jeg gjør dette for å lære mest mulig og være oppdatert på trender, nye føringer og nyheter. Det er mange flinke aktører på markedet. Det er derfor det er veldig godt å se at Stendi Assistanse også, tilsynelatende, leverer veldig godt innen bransjen.

Hva er det beste med BPA-bransjen?

Vi er sammen om det! I BPA, enten om du er privat, ideell eller kommunal aktør, har vi alle det samme målet: Vi vil hjelpe mennesker å leve det livet de ønsker. Selv om de fleste leverer en ganske lik tjeneste, i mine øyne, har alle noe forskjellig spisskompetanse, fokusområder og rammer. Dette synes jeg er veldig bra, siden dette sikrer at de personene som trenger assistanse, kan finne en leverandør som leverer på de punktene de, som mottaker av tjenesten, bryr seg aller mest om. Denne veldferdsmiksen skaper altså et godt mangfold og gode fortrinn for et likestilt samfunn.

Hva gleder du deg til i tiden fremover?

Jeg gleder meg til å ferdigstille og se resultatet av kurspakken vi jobber med på tvers av organisasjonen. Vi har satt i gang dette prosjektet ganske nylig og det begynner å ta form! Jeg gleder meg også til å sette i gang ordningene til nye kunder som f.eks Salum Kashafali. Jeg gleder meg til å ta videre del i livene til kundene jeg har ansvar for. Oppturene, men også nedturene. Og i skrivende stund, gleder jeg meg veldig til å ha en delvis, liten vinterferie med min lille familie.