Studentprosjekt vant Kvalitetsprisen 2021

29.04. 2022: Den høytidelige utdelingen av Kvalitetsprisen fant denne uken sted i Stockholm, der tolv finalister fra Vardaga, Stendi, Altiden og Nytida var nominert. En årlig kåring som bidrar til å inspirere på tvers av land og Ambeas virksomheter ifølge administrerende direktør for Stendi, Ingvild Kristiansen.

- Kvalitetsprisen synliggjør alle de gode initiativene i selskapene. Den felles innsatsen som alle våre medarbeidere utøver hver eneste dag, året rundt, er det som gjør oss i stand til å levere kvalitetsledende helse- og omsorgtjenester. Å kunne dra lærdom av hverandres gode ideer og erfaringer og knytte nye kontakter på tvers er uvurderlig. 

Dette er tredje år på rad at Stendi deltar i kåringen. I år var det «Studentprosjektet» i Barnevern Region Øst (ved avdelingene Monolittveien, Ullerntoppen, Zinober og Nordstrandtunet) som stakk av med seieren.

Dette var juryens begrunnelse:

Høsten 2021 har avdelingene Monolittveien, Ullerntoppen, Zinober og Nordstrandtunet hatt hele 13% av barnevernkullet fra universitetet OsloMet i praksis. Gjennom studentprosjektet har avdelingene bidratt til en stabil og god tilvekst av faglærte med relevant erfaring til bransjen. Samtidig har det skapt en plattform for nyrekruttering til Stendi etter endt studie.

Prosjektet har også gitt et faglig løft internt i Stendi. Studentene har tatt med seg fersk kunnskap fra akademia, noe som har bidratt til faglige drøftinger og nye vurderinger. Opplæringsansvaret har ført til at våre ansatte i enda større grad har reflektert over egen praksis, og blitt mer bevisst i egen utøvelse. Et vinn-vinn-prosjekt til inspirasjon og etterfølgelse!

Ingvild Kristiansen, som var den som kunngjorde den norske prisvinneren, har følgende å si om årets kåring.

– Vi vet at rekruttering er en utfordring i vår bransje og derfor synes jeg dette prosjektet er spesielt spennende. At Stendi tenker nytt med tanke på å ivareta studenter vil styrke vår posisjon som en god arbeidsgiver, samtidig som det bidrar til økt kvalitet for de som bor hos oss.

Glade vinnerkandidater (fra høyre) : Hjemmeteam Midt ved Eli Karen Braa og Siv-Karin Frantzen. Studentprosjektet ved Jan Olav Haukvik og Anne Cathrine Elde. Anita Sagbråten og Malin Almén fra aktivitetsgruppa på Kikut.

Heder og ære til vinnerkandidatene

Hedersutmerkelse gikk til de to andre norske finalistene. Til Hjemmeteam Midt «fordi de støtter, gir medisinsk trygghet og forutsigbarhet, fremkaller latter og skaper gode hverdagsøyeblikk for familier som ikke kunne bodd hjemme uten deres hjelp.»

 Til Malin Almen og Anita Sagbråten ved aktivitetsgruppa på Kikut «fordi de sammen gjør en formidabel jobb med å legge til rette for meningsfylte, trygge, utfordrende og kreative dager for beboerne.»

Den som venter på noe godt...

Utdelingen av Kvalitetsprisen 2021 skulle egentlig finne sted i desember i fjor, men ble utsatt av smittevernhensyn og reiserestriksjoner. 

26. april kunne finalistene fra Ambeas virksomheter i Norge, Sverige og Danmark, samt representanter fra selskapenes ledelse og styre endelig samles fysisk. Konsernsjef for Ambea, Mark Jensen ønsket alle velkommen til kåringen.

- Sist gang ble gjennomført fysisk var høsten 2019, altså før pandemien. Og som dere har kjempet og stått på i den tiden vi har vært gjennom! Nå skal vi feire all den gode tjenestekvaliteten vi leverer i våre virksomheter.

Takk til alle medarbeidere

Totalt 17 norske bidrag ble nominert til Kvalitetsprisen 2021. Felles for samtlige er fokus på kvalitet, profesjonalitet og hjerte for omsorgsbransjen.

- Takk til alle Stendis 5000 ansatte som brenner for å gjøre verden litt bedre – ett menneske av gangen, hver eneste dag, året rundt. Det er dere som gjør at vi lykkes med vårt oppdrag, avslutter Kristiansen.