Stendi
Placeholder

Lambertseterhjemmet

Lambertseterhjemmet har 91 langtidsplasser. De er fordelt på tre somatiske avdelinger og en aldersavdeling.

Det drikkes kaffe hos Lambertseterhjemmet, et sykehjem hos Stendi.

Kulturelle begivenheter og arrangementer

Sykehjemmet ligger i et hyggelig boligområde sentralt på Lambertseter med nærhet til offentlig kommunikasjon, kjøpesenter, dagligvareforretninger og kino. Vi disponerer en flott sansehage.

På Lambertseterhjemmet er vi opptatt av å tilby aktiviteter og kulturelle opplevelser som møter den enkelte beboers preferanser og behov. Vi står for egne arrangementer regelmessig (for eksempel Lambertseterolympiaden, dansemoro, huskonserter, fotballkamper for ansatte) og vi feirer høytider og begivenheter året rundt: Alle hjerters dag, fårikålens festdag, St. Hans, karneval og den internasjonale eldredagen er eksempler på dette. I tillegg leier vi inn eller får tildelt konserter og forestillinger fra eksterne aktører.

Kulturleder og kulturmedarbeider har ansvar for å sette sammen kultur- og aktivitetsprogrammet.

Aktiviteter i hverdagen

Hos oss er varierte aktiviteter i hverdagen viktig. Dette gjenspeiles i vårt rikholdige ukeprogram. Noen aktiviteter er tilgjengelig for alle: Fellestrim, sangstunder, andakt, bingo, kveldsaktiviteter hver ukedag med mer. Noen aktiviteter er tilrettelagt for spesielle grupper: Herreklubb, Frokostgruppe, Beboerkor og Fallforebyggende grupper.

Vi har regelmessige bussturer for beboerne, som rullerer på avdelingene. Når det ikke er snø og is på veiene tar vi med beboerne på sykkeltur i lokalmiljøet, på tilrettelagte el-sykler med sitteplasser foran. Dette er en flott mulighet til å komme seg ut på tur og å oppleve nærområdet.

Lambertseterhjemmet benytter seg også av Aktivitetsdosetten, et verktøy som sikrer individuelt tilpassede, målrettede og helsefremmende aktiviteter for den enkelte beboer. Flere av våre ansatte er kurset i Aktivitetsdosetten, og vi har nå "Aktivitetsdoktorer" på alle avdelinger.

Samarbeid med lokalsamfunnet

Vi samarbeider med lokalsamfunnet og har møter på tvers av generasjoner. Annenhver uke får vi besøk av barn fra Nylænde barnehage. Vi arrangerer også babysanggrupper for foreldre i permisjon på jevnlig basis, og vi samarbeider med skoler i nærområdet for konkrete prosjekter og arrangementer. Vi har blant annet "Lambertseterhjemmet rundt"-stafett i samarbeid med elever ved idrettslinja på Lambertseter videregående skole, og et bokprosjekt sammen med elever på 7. trinn ved Karlsrud skole.

Vi har også godt samarbeid med Lambertseter menighet og Lions Rustad/Lambertseter, som bidrar med aktiviteter og arrangementer året gjennom.

Pårørende er alltid velkomne til å delta i aktiviteter og på arrangementer hos oss!

Egen frivillighetskoordinator

Lambertseterhjemmet har egen frivillighetskoordinator med ansvar for besøksvenner og andre frivillige bidragsytere på sykehjemmet. Frivillighetskoordinator samarbeider også tett med kulturavdelingen.

Vi har i perioder hatt frivillige med terapihunder på regelmessig basis. Dette tilbudet kommer og går, avhengig av kapasitet hos de frivillige. Mange beboere er svært glade i hunder og andre dyr, så besøk av dyr er alltid velkomment.

Ønsker du å bidra som frivillig ved Lambertseterhjemmet? Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre som frivillig. Ta kontakt med frivillighetskoordinator/ ergoterapeut Peter Michael Heitmann (peter.michael.heitmann@stendi.no) for mer informasjon.

Terapitilbud

Sykehjemmet har fysioterapeuter, ergoterapeut og personlige trenere som ivaretar og tilrettelegger aktivitet og trening for våre beboere. Fysisk aktivitet er svært viktig for mange av våre beboere, og fallforebyggende grupper under ledelse av fysioterapeut og personlig trener har blitt et viktig og effektivt tiltak.

Vi benytter også ny og spennende teknologi for å motivere til fysisk aktivitet: Høsten 2017 startet vi opp med Motiview sykler: Dette er sykling på ergometersykkel foran en TV-skjerm som tar med deltakeren "på tur" i utvalgte løyper. Her kan man for eksempel dra på sykkeltur til Bygdøy Allé, oppover Karl Johans gate, i Bergen eller Tønsberg, eller Paris!

Vi har også to musikkterapeuter på huset som tilbyr individuell musikkterapi til beboere med behov for dette.

Det finnes både fotpleier og frisør som tilbyr behandling til beboerne.

Beboernes meninger er viktige!

Din stemme som beboer ved Lambertseterhjemmet skal bli hørt, og vi arrangerer jevnlig beboermøter for å ta opp aktuelle saker. Det kan omhandle matønsker, eller spørsmål og ønsker om aktiviteter.

Daglig leder
Camilla Marie Andersen
Telefon: 23 43 55 00
E-post: camilla.marie.andersen@stendi.no

Relaterte artikler

Kontrast

Skriftstørrelse

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre siden for våre brukere. Les mer om hvordan vi bruker det her.