Stendi
Placeholder

Risenga bo- og omsorgssenter

Stendi driver Risenga bo- og omsorgssenter på oppdrag fra Asker kommune. Sykehjemmet ligger sentralt plassert i idylliske omgivelser, med hyggelige utearealer og kort vei til Asker sentrum. 

Stendi og menneskene hos Risenga bo- og behandlingssenter.

Stor avdeling på Risenga

Risenga bo- og omsorgssenter har 104 langtidsplasser fordelt på 6 avdelinger. Avdelingene er igjen delt i to grupper, med egen stue der beboerne samles for å spise sammen og for hyggelig samvær. Alle våre rom har eget toalett/ bad. Det er også mulig å ha med egne møbler for å skape en hjemmekoselig atmosfære.

På Risenga er det i tillegg en egen Trygghetsavdeling og et Dagsenter. Dette er tilbud for hjemmeboende innbyggere i kommunen.

Brukerrådet

Risenga har et aktivt og engasjert brukerråd, med både beboere og pårørende som brukerrådsrepresentanter. Brukerrådet møtes 4-5 ganger i året og er med på utvikling av virksomhetsplaner, oppfølging av brukerundersøkelser og bidrar i samarbeid med ledelsen på sykehjemmet til utvikling av tjenestetilbudet.

Alle beboere og pårørende kan melde inn saker til Brukerrådet som de ønsker tatt opp. Kontaktinformasjon til Brukerrådet finnes i Pårørendeperm på hver avdeling, samt infoskriv på informasjonstavler. Brukerrådet har også en egen postkasse ved resepsjonen.

Kompetanseutvikling for ansatte

Ansatte på Risenga bo og omsorgssenter har jevnlig internundervisning en gang i uken. Hvert år skrives en kompetanseutviklingsplan med utvalgte fokusområder. I tillegg til intern undervisning har vi egne tverrfaglige ressursgrupper, som møtes på tvers av avdelingene, samt avdelingsvise undervisningsprogram etter den enkeltes avdeling behov/ ønsker.

Frisør, fotpleie, massasje

Risenga har en frisørsalong som tilbyr tjenester her hver mandag og tirsdag. Det er også mulig å lage individuelle avtaler. Avdelingen hjelper deg med å bestille time dersom du ønsker det.

Hvis du har behov for fotpleie kan personalet bestille time for deg her hos oss. Alle beboere blir fortløpende innkalt hver 6-8 uke.

Beboere og ansatte kan i tillegg også bestille massasje, manikyr/pedikyr eller annen kroppsbehandling dersom dette er ønskelig (egne priser).

Fysioterapi og ergoterapi

Fysioterapeut og ergoterapeut har hovedansvar for sine avdelinger, og følger opp beboerne både enkeltvis og i grupper. De er behjelpelige med opptrening, veiledning, undervisning, bestilling av hjelpemidler med mer.

Trygghetsavdeling

Trygghetsavdelingen ligger lokalisert i førsteetasje på Risenga bo- og omsorgssenter. Dette er Asker kommunes tilbud til eldre som føler seg ensomme, eller synes hverdagen er blitt vanskelig. Vi ønsker å gi deg den trygghet, støtte og omsorg du trenger for igjen å kunne mestre hverdagen. Du kan ringe oss døgnet rundt.

Du kan være på Trygghetsavdelingen i inntil 14 dager. Det betales en egenandel som inkluderer full pensjon til og med frokost på avreisedagen. Det er ikke behov for kommunale vedtak, men den enkelte ringer selv inn. Brukerne må selv ha med seg medisinske forbruksartikler (inkludert egne medisiner).

Kontakt Trygghetsavdelingen på telefon 66 76 77 16

Dagsenter

Dagsenteret holder til i lyse og trivelige lokaler med tilgang til flott veranda. Det har også et stort atrium med uteplasser, som benyttes flittig på varme, lyse sommerdager. Dagsenteret disponerer 19 plasser daglig, men flere er brukere av tjenesten.

Vedtak om tildeling av dagsenterplass er tillagt Tjenestetildelingen i Asker kommune og søknadspapirer utleveres der. Det kan også lastes ned på Asker kommunes hjemmeside. På Dagsenteret tilbys det frokost, middag og servering av frukt og drikke. Her møtes eldre for hyggelig sosialt samvær.

Aktiviteter i hverdagen

Våre kulturledere har ansvaret for å arrangere varierte aktiviteter for våre beboere. Det lages et månedsprogram hver måned, her er det tilbud for enhver smak. Populære arrangementer her på Risenga er blant annet Torsdagsdans, vinklubb, boule-spill, bingo, quiz, datagruppe, sangstund og diverse konserter.

Restaurant / kafe

Hver onsdag ettermiddag har vi åpen restaurant for alle. Her kan naboer, pårørende, venner og beboere møtes og nyte et deilig måltid. All mat som serveres på Risenga er hjemmelaget på husets eget kjøkken.

På dagtid (mandag- lørdag) er kafeen åpen, og man kan spise lunsj, kjøpe seg en avis, vafler, is, sjokolade, kaffe med mer til en hyggelig pris.

Frivillige

Våre to kulturledere samarbeider tett med frivillige som bidrar med positive aktiviteter på sykehjemmet. Vi har blant annet faste besøkshunder, samarbeid med barselgrupper, besøksvenner og "blomster-plantere". Men, vi har alltid behov for flere! Ønsker du å bidra? Ta kontakt med oss.

Daglig leder
Cathrine Rugås
Telefon: 459 53 175
E-post: cathrine.rugas@stendi.no

Relaterte artikler

Kontrast

Skriftstørrelse

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre siden for våre brukere. Les mer om hvordan vi bruker det her.