Stendi
Placeholder

Omsorg+ Ljabrubakken

Konseptet Omsorg+ omfatter samlokaliserte boliger i kombinasjon med en bemannet resepsjon, et aktivitetssenter og lokaler for serviceytere.

Eldre kvinne sammen med pleieansatt hos Ljabrubakken.

Våre samlokaliserte boliger består av 54 leiligheter. Leilighetene varierer fra 45-55 m2 - med bad, soverom, kjøkken og stue. Bemanningen består av dyktige ansatte, som en hyggelig husvert, kulturleder, egen kokk og serviceinnstilte personer med fokus på beboerne. Vi har også en teamleder med sykepleierbakgrunn.

Stendi har et godt samarbeid med bydelen i forbindelse med at vi har ansvar for driften.

Tilrettelagte leiligheter

De er alle fullt utstyrt med hvitevarer og er tilpasset for eldre. For eksempel har ingen av leilighetene dørterskel. Alle stikkontakter er installert i ståhøyde, slik at beboerne ikke må å bøye seg for å sette inn en kontakt.

Trygghet i førersetet

Vår bemannede resepsjon består av en husvert som er tilgjengelig 24/7. En husvert på dag, en på kveld og en hvilende husvert på natt.

Husverten er til stede for å fremme trygghet og omsorg. Trygghet forsørger vi ved at alle beboerne får en trygghetsalarm ved innkomst, slik at de til enhver tid kan tilkalle hjelp om det skulle oppstå en nødssituasjon.

I tillegg er vi tilstede for praktisk hjelp, om det er å hjelpe beboerne med å ringe etter drosje, eller kontakte rett person ved behov av reparasjon på hvitevarer.

Alle de ansatte er omsorgsfulle mennesker som ønsker å gi det lille ekstra; om det er en klem, en god samtale eller et personlig nettbrettkurs. Ved innkomst får nemlig alle beboerne et eget nettbrett. Det er ikke alle som syntes det er like lett med nettbrett i begynnelsen. Derfor hjelper vi beboerne med ukentlige felles nettbrettkurs, samt personlige kurs ved etterspørsel.

Varierte aktiviteter

Vårt aktivitetssenter har to aktivitører. Målet til aktivitørene er å lage et skreddersydd tilbud til de eldre. For øyeblikket har vi varierte tilbud på huset; blant annet sittedans, trim og trall, musikkstund, konserter, dansekvelder, bingo og kveldstreff. Kveldstreff er faktisk den mest populære aktiviteten, og består av noe så enkelt som at vi samles hver dag 19:30 for å ta en kopp te sammen.

Av lokaler for serviceytere har vi både frisør, fotpleier og kokk på huset. Det å ha slike serviceytere på ett og samme bygg, sparer de eldre for mye bry. Det kan ofte oppleves stressende for de eldre å reise til et annet sted for å gjøre ærender, som for eksempel å klippe håret eller få en fotbehandling.

Kokken vår serverer lunsj og middag, og legger sin flid i å lage norsk husmannskost som beboerne setter pris på.

Relaterte artikler

Kontrast

Skriftstørrelse

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre siden for våre brukere. Les mer om hvordan vi bruker det her.