Stendi
Placeholder

Austevoll pleie- og omsorgssenter

Et flott og moderne sykehjem med kultur og aktivitet i høysetet.

Stendi Norge Austevoll pleie- og omsorgssenter.

Moderne og naturnært sykehjem

Austevoll Pleie- og Omsorgssenter er et moderne sykehjem på Storebø i Austevoll kommune. Selve huset ble ferdigstilt og åpnet i februar 2004. Huset har en praktisk og moderne utforming, med alt for beboerne på én flate, og med mye lysinnstrømming via store vindusflater. Stendi har drevet sykehjemmet på oppdrag for Austevoll kommune siden juni 2013. Sykehjemmet har avtale med kommunen om 46 beboere på langtids- og korttidsplass.

Sykehjemmet er delt inn i fem avdelinger med 8 - 10 beboere i hver av dem. Alle avdelingene har utgang til egen sansehage med plen, brostein og busker. Et naustmiljø er også laget i en av hagene. Hagene blir brukt til sangstunder, rusleturer, grillfester og lignende, og på høsten blir hagens epler brukt til eplekaker som beboerne får nyte godt av.

Et yrende liv

Her hos Stendi Austevoll arbeider sykepleiere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, assistenter, kjøkkenpersonell, renholdere, aktivitører og vaktmester. Vi har også tilsynslege, fysioterapeut og ergoterapeut som er på visitt hver uke.

Vi har avtale med lokal frisør og fotpleier. Disse kommer 1-3 ganger per måned. Vi har avdelingsvis musikkstund hver mandag hele skoleåret, og vi tilbyr musikkterapi på to avdelinger.

Alt som skjer her på huset blir samlet i en kulturkalender som blir delt ut til hver enkelt beboer, og til alle andre involverte. I etterkant kommer arrangement og fine øyeblikk samlet i vår interne husavis, Bølgeblekka.

Kultur

Vi legger stor vekt på å få kulturen inn i hverdagen og ved høytider her hos oss. Lokale artister og profesjonelle artister, gjerne spesialisert på eldreomsorg, er ofte innom vårt hus. Dans, sang, musikk og annet er en selvfølge på vår kalender.

Aktiviteter

Flere dager i uken har vi aktiviteter. Alt fra kafé til trim, bilturer og smoothie-fest er aktiviteter som blir lagt inn i programmet til beboerne.

Sansehager

Hver avdeling har utgang til minst én hage. Noen av hagene våre har paviljong, de er hellebelagt med fine plener, busk/blomsterbed, blomsterkrukker og pene utelykter.

Dagsenter

Det er dagsenter på Austevoll P.O.Senter. Dette er et sosialt tilbud for eldre som bor hjemme. Dagsenteret er åpent mandager, onsdager og fredager, kl. 10:00 til 14:00, og de som har fått tildelt plass blir kjørt til og fra av Seniorbussen i Austevoll. Her fylles dagene med aktivitet, kultur og moro, samt at det blir servert to felles måltider hver dag.

Det må søkes om plass ved dagsenteret hos helseservicekontoret hos kommunen – tlf. 55081000.

Frivillighet

Vi trenger alltid frivillige. Det er mye å gjøre på de dagene vi har større arrangement, og det er alltid en beboer som gjerne ønsker litt selskap. En frivillig er aldri overflødig. Sjekk "Sølvfatet, Austevoll" på Facebook.

Ansatte – å jobbe med livet

Våre ansatte og deres trivsel er svært viktig for beboernes ve og vel. Et godt arbeidsmiljø gir et godt bomiljø for de som har senteret som sitt hjem.

Pleien blir best når de ansatte pleies. Trivselstiltak for våre ansatte har derfor høy prioritet hos oss.

Her er noen av våre tiltak:

  • Tekniske hjelpemidler som forenkler hverdagen til de ansatte, og dermed også beboerne i en gitt situasjon.
  • Massasjestol
  • Lett tilgjengelig solarium
  • Fredagslunsj – noe ekstra til lunsjen fredager
  • Sponset trening på treningssenter
  • Julelunsj og sommerfest
  • Uformell deltagelse på quiz, rosa sløyfe-stafetter og så videre

Omsorgsboliger

Stendi Austevoll drifter 42 omsorgsboliger hvor HPO-tjenester er inkludert. Boligene har følgende geografi:

Huftarøy

*Birgittunet (16 boliger) – ligger sentralt på Storebø v/Storebø Barneskole og Sentrumsbygg Handelssenter. Sentrumsbygg rommer blant annet dagligvarer, bakeriutsalg og frisør. Barneskolen er en viktig nabo med sine kjekke tilstelninger med onsdagskafé og underholdning.

Inneholder: Stue/kjøkken, soverom og bad, egen terrasse. Felles oppholdsrom og kjøkken med felles måltider.

Nye omsorgsboliger er under bestilling fra Austevoll Kommune, og bygges ved sjøen på Storebø, Storebø Brygge.

*Soltun – (6 boliger) – disse boligene er bygget vegg i vegg med Austevoll P.O.Senter på Storebø, og beboerne på Soltun drar dermed nytte av kultur- og aktivitetstilbudet der.

Inneholder: Stue/tekjøkken og bad, egen terrasse. Felles oppholdsrom og kjøkken med felles måltider.

* Bjørketun – (4 boliger) – Bjørketun er nærmeste nabo med Soltun og Austevoll P.O. Senter. Boligene inneholder stue, kjøkken, soverom, bad og egen terrasse.

Selbjørn

*Bekkjarvik Brygge (16 boliger) – disse ble ferdigstilt våren 2014. Leilighetene er moderne, med flott utsikt og innbydende omgivelser. Her er innsegling og båthavn sentralt i utsikt og stemning, og utearealet rett utenfor hoveddøren til den enkelte er det et atrium som allerede har blitt brukt som klassisk konsertarena.

Handelssenteret Bekkjarvik Torg er i samme bygning, med blant annet apotek, legekontor, bibliotek og diverse utsalg. Boligene inneholder stue, kjøkken, soverom og bad, terrasse og/eller fransk balkong, samt felles atrium.

Det må søkes om omsorgsbolig hos helseservicekontoret i kommunen – telefon 55081000.

Hjemmehjelp og hjemmesykepleie

Målet med helse-, pleie- og omsorgstjenester er å forlenge tiden eldre og pleietrengende kan bo hjemme, og for å unngå lengre sykehusopphold etter sykdom og skade.

HPO tilbyr følgende:

Hjemmesykepleie: Dekker grunnleggende behov som stell, medisiner, sårstell, matservering og annet som påvirker fysisk helse.

Hjemmehjelp: Praktisk hjelp til rengjøring av hjemmet, for de som ikke har helse til å gjøre dette selv; f.eks. vask av kjøkken og bad, gulvvask, støvtørking, støvsuging, og så videre.

HPO-tjenester er tilpasset den enkeltes behov. Det må søkes om HPO-tjenester hos helseservicekontoret i kommunen – telefon 55081000.

Daglig leder
Iren Melingen
Telefon: 55081502 / 90073758
E-post: iren.s.melingen@stendi.no

Resepsjon: 55081500

Relaterte artikler

Kontrast

Skriftstørrelse

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre siden for våre brukere. Les mer om hvordan vi bruker det her.