Møt Marit Helene Øby (47), som er leder for Stendi barnevern i Østfold og Romerike.

Når Marit ikke er på jobb, møter du henne oftest på hesteryggen. Eller på teater, men bak scenen.

Hva er dine hobbyer og fritidssysler?

Jeg eier en hest og to hunder og mye av fritiden går med til disse. Og så er jeg sportslig leder i Fredrikstad og Omegn Rideklubb, samt at jeg fram til helt nylig har vært kostymeansvarlig for Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater.

Beskriv deg selv med fem stikkord

Engasjert, løsningsorientert, nysgjerrig, utålmodig og energisk.

Hva inspirerer deg?

Ivrige og kloke mennesker som viser, og deler, sitt engasjement.

Fortell en fun fact om deg selv

At jeg har vært kostyme- og rekvisittansvarlig for en, i norsk sammenheng, middels stor teateroppsetning med over 4000 solgte billetter og 35 skuespillere bestående av både profesjonelle og amatører, er det kanskje ikke så mange som vet? Det er jeg ganske stolt av, det var enormt mye arbeid, og jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.

Hva jobber du mest med om dagen?

Godkjenningssøknader til nye boliger, og nyorganiseringen av mitt område.

Hvis jeg sier teamwork, hva sier du da?

At flere hoder sammen alltid løser oppgaver bedre, enn ett hode alene.

Hva er dine hurra- og helst ikke-oppgaver på jobb?

Jeg liker veldig godt debriefing med personal etter vanskelige hendelser, og å undervise i temaer jeg brenner for. Og av alt jeg gjør, så liker jeg minst å vente på at kopimaskinen skal skrive ut pdf-filer.

Følger du noen bedrifter på SoMe, og hvorfor?

Jeg bor i en veldig liten hyttekommune med få faste innbyggere og veldig mange hytteboere. Mange av de flittige fastboende driver små bedrifter basert på lokalproduksjon. Jeg følger de fleste av disse for å støtte opp under lokalsamfunnet og kortreiste produkter. Også følger jeg noen utdanningsbedrifter for å holde meg oppdatert på aktuelle utdanningstilbud. Og selvsagt konkurrentene våre for å følge med i markedet.

Hva mener du er viktig å formidle til markedet?

At alle vi som jobber i omsorgsbransjen bærer på samme motivasjon om å løse en felles samfunnsutfordring. For å gjøre dette best mulig må vi ha tillit til hverandre og jobbe sammen for å løse oppgavene best mulig for våre tjenestemottakere.

Hva gleder du deg til akkurat nå?

Akkurat nå gleder jeg meg til at rideklubben jeg er sportslig leder for skal delta på lagkonkurranser i Drammen i starten av august. Det er et veldig morsomt ridestevne preget av at både bredde og topp kommer sammen og støtter hverandre gjennom fem dager med lagkonkurranser. Og har blitt et av sommerens årlige høydepunkter.